Przepis na knedle w 15 minut

Knedle to idealny dodatek do wszelkiego rodzaju mięs, ale nie tylko. Niektórzy lubią je jeść na przykład polane sosem. Przepis jest bardzo prosty, więc warto go wykorzystać, jeśli szukacie alternatywy dla ziemniaków czy kasz.
Składniki:
  • 1/2 czerstwej bułki palucha
  • 250 ml mleka
  • 2 łyżki stołowe mąki
  • 2 jaja kurze
  • sól, pieprz
Przygotowanie: Bułkę rozdrabniamy i zalewamy ciepłym lub gorącym mlekiem. Po kilku minutach, kiedy bułka zmięknie, dosypujemy mąkę i mieszamy. Następnie wbijamy jaja kurze i doprawiamy do smaku. Całość musimy dokładnie mieszać, do momentu, kiedy powstanie gładka masa. Z masy formujemy nasze knedle. Teraz wystarczy już tylko zagotować osoloną wcześniej wodę i wrzucić do niej knedle. Każdy z nich powinien gotować się aż do wypłynięcia na powierzchnię wody. Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł