Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
Ogórki małosolne – przepis tradycyjny. Jak zrobić ogórki na sucho?
(Aktualizacja: 10 sierpnia 2022)
Do przeczytania w ok. 3 min.
Ogórki małosolne to bezsprzecznie jedna z najsmaczniejszych zdrowych przekąsek, którą bardzo mocno utożsamia się ze środkiem lata. Jako alternatywa kiszonych ogórków stanowią także idealny dodatek do obiadu lub uzupełnienie sałatek bądź klasycznych kanapek. Tradycyjny przepis na ogórki małosolne w zalewie jest bardzo łatwy w przygotowaniu, lecz zachęcamy również do przygotowania ich na sucho.
Jak zrobić ogórki małosolne – przepis tradycyjny
Wakacyjne wizyty u dziadków to oczywiście dziecinna beztroska w anturażu złocistych promieni słońca i przede wszystkim smaczne ogórki małosolne, które zajadało się niemalże przez cały dzień. Zapewne nie jedna z Was ma w swojej głowie takie właśnie skojarzenie jeśli chodzi o to zdrowe warzywo, którym bez wątpienia jest ogórek gruntowy. Babciny przepis na ogórki małosolne nie ma sobie równych tak samo zresztą jak przepis na ogórki kiszone czy inne smaczne kiszonki.canva.com
Składniki do ogórków małosolnych:
Ogórki małosolne – sposób przygotowania:
canva.com
Ogórki małosolne na sucho – jak zrobić?
Tradycyjny przepis na ogórki małosolne sam w sobie jest banalnie łatwy, lecz okazuje się, iż smaczną letnią przekąskę możesz przygotować w jeszcze łatwiejszy sposób. Aby zrobić małosolne ogórki na sucho, potrzebujesz:Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej.
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!
Następny artykuł
Czytaj więcej
Jaka jest najzdrowsza kuchnia na świecie?
Czy zastanawiałaś się kiedyś, jaka jest najzdrowsza kuchnia na świecie? Jeśli tak, to odpowiedź może cię zaskoczyć. Kuchnia, która uznawana jest za najzdrowszą na świecie, to kuchnia śródziemnomorska. Jest to połączenie różnych kuchni basenu Morza Śródziemnomorskiego, takich jak włoska, grecka, hiszpańska, prowansalska, turecka, tunezyjska i marokańska.
Konfitura ze śliwek - hit sezonu!
Jeśli jesteś miłośnikiem słodkich przetworów, konfitura ze śliwek to idealna propozycja dla Ciebie. Ta pyszna i aromatyczna konfitura jest doskonała na kanapki, naleśniki, a także jako dodatek do serów czy mięs. W tym artykule dowiesz się, jak przygotować konfiturę ze śliwek, jak ją podawać oraz otrzymasz kilka porad, które pomogą Ci w procesie przygotowania tego przysmaku.
Co zrobić z pomidorów na zimę?
Wraz z nadejściem jesieni, wiele osób zastanawia się, co zrobić z nadmiarem pomidorów. Pomidory są nie tylko pyszne, ale także bogate w składniki odżywcze. Dlatego warto je przerabiać na różne przetwory, które będą smacznym dodatkiem do posiłków w trakcie zimowych miesięcy. W tym artykule przedstawiamy kilka przepisów na przetwory z pomidorów, które zachwycą Twoje podniebienie.