Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
4 rzeczy, które możesz zrobić z mięsa z rosołu
Rosół to bardzo popularna zupa na polskich stołach. Zazwyczaj pojawia się podczas uroczystych obiadów. W wielu domach po zjedzeniu zupy pozostałe w garnkach mięso zostaje wyrzucone, a szkoda, bo można z niego zrobić wiele smacznych potraw.
- Potrawka
- Sałatka z gotowanego mięsa drobiowego
- Nadzienie do krokietów
Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej.
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!
Następny artykuł
Czytaj więcej
Pierogi z mięsem z rosołu? Pyszne!
Jeśli szukasz przepisu na pyszne pierogi z mięsem z rosołu, to trafiłeś we właściwe miejsce! Pierogi z mięsem to jedno z najpopularniejszych dań kuchni polskiej, a gdy dodamy do nich mięso z aromatycznego rosołu, smakują jeszcze lepiej. W tym artykule podpowiemy Ci, jak przygotować idealne pierogi z mięsem z rosołu, jak je podawać oraz jakie porady warto zastosować, aby były jeszcze smaczniejsze.
Pyszna zapiekanka z mięsa z rosołu. Oto ekspresowy przepis babci Jasi
Niektórzy twierdzą, że mięso z zupy po tym dłuższym czasie gotowania staje się po prostu niesmaczne, dlatego zamiast chociażby spróbować do czegoś go użyć, wolą od razu się go pozbyć i wyrzucają je do kosza. A nawet jeśli nie ma się ochoty na to, by jeść je samo z dodatkiem musztardy i świeżej bułeczki, takie mięso z rosołu można wykorzystać do wykonania pożywnej, sycącej i bardzo smacznej zapiekanki, która idealnie sprawdzi się w roli szybkiego i przy tym taniego dania obiadowego.
Jak przygotować pasztet z mięsa z rosołu?
Niektóre znakomite potrawy powstają z tak zwanych "resztkowych" składników, będących pozostałością po innych daniach. Mięso z rosołu wcale nie musi trafić do kosza bezpośrednio po zjedzeniu zupy. Świetnym patentem na jego ponowne wykorzystanie będzie przygotowanie mięsnego soczystego pasztetu, uzupełnionego dodatkiem roślin strączkowych i doprawionego czosnkiem, ziołami prowansalskimi oraz oczywiście sporą ilością świeżej lub suszonej natki pietruszki.