Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
Canva
Oto najlepszy przepis na włoski krem ze szparagów. To jest pyszne!
Do przeczytania w ok. 1 min.
Krem z zielonych szparagów to świetny pomysł na szybkie danie. Jego konsystencja i intensywny kolor zachwycają nie mniej niż aromatyczny smak. Poniżej znajdują się instrukcje krok po kroku, z których dowiesz się, jak przygotować dwie porcje zielonego kremu.
Składniki na pyszny krem szparagowy
- 1 pęczek zielonych szparagów
- 500 ml bulionu warzywnego
- Pół średniej cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Sól i pieprz
- Opcjonalnie: grzanki z chleba, łyżka śmietanki i listki tymianku
Sposób przygotowania kremu szparagowego
Canva.com
- Dokładnie umyj szparagi i odłam zdrewniałe końcówki. Nie trzeba ich odcinać, ponieważ pod wpływem nacisku przełamią się w odpowiednim miejscu. Pokrój wszystkie w kawałeczki o długości 1-2 centymetrów.
- Cebulę i czosnek obierz, a potem pokrój w kostkę. Na patelni podgrzej oliwę i zeszklij cebulę z czosnkiem, a po chwili dodaj do nich szparagi. Smaż wszystko razem jeszcze przez kilka minut.
- Wlej gorący bulion do warzyw i całość gotuj aż szparagi zmiękną. Całość zblenduj za pomocą ręcznego blendera aż nabierze konsystencji aksamitnego kremu.
- Krem z zielonych szparagów warto serwować z dodatkiem łyżki śmietanki 30%, grzankami z chleba oraz udekorować je listkami tymianku.
To świetny przepis z kuchni włoskiej, który z pewnością rozpieści Wasze kubki smakowe.
Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej.
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!
Czytaj więcej
Jakie składniki i właściwości powinien mieć idealny krem na jesień
Jesień to czas, gdy nasza skóra potrzebuje szczególnej troski i pielęgnacji. Chłodniejsze powietrze, wiatr i częste zmiany temperatur mogą negatywnie wpływać na kondycję cery, powodując jej przesuszenie, podrażnienia czy utratę blasku. Dlatego właśnie wybór odpowiedniego kremu do twarzy na jesień jest tak istotny. Dobry krem jesienny powinien nie tylko intensywnie nawilżać, ale także chronić skórę przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi i wspierać jej naturalne procesy regeneracyjne.
Krem do twarzy na dzień i na noc - czemu tak ważny jest dobór odpowiedniego kremu?
Wybieraj kosmetyki do pielęgnacji swojej skóry świadomie. Liczy się nie tylko rodzaj dopasowany do typu cery, ale również ich kolejność oraz przeznaczenie. Dlaczego tak ważne jest, aby używać zarówno kremu na dzień, jak i na noc, i nie zamieniać ich miejscami? Odpowiadamy!
Ravioli ze szpinakiem - przepis na pyszne danie z kuchni włoskiej
Czy kiedykolwiek próbowaaś ravioli ze szpinakiem? To wyjątkowe danie włoskie, które zachwyca swoim smakiem i wyglądem. Ravioli to małe kieszonki z ciasta, wypełnione różnorodnymi nadzieniami. Jednym z najpopularniejszych wariantów jest ravioli ze szpinakiem. W tej przepysznej kombinacji spotykają się delikatne ciasto i soczysty szpinak, tworząc idealne danie dla miłośników kuchni włoskiej.