Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
Canva
Nie zgadniesz z czego zrobione są te placki
Do przeczytania w ok. 1 min.
Masz ochotę na wyjątkowe placki? Wypróbuj coś innego. To tradycyjne danie bieszczadzkie, którego składniki naprawdę zaskakują. A co najważniejsze, te placki są banalnie proste w przygotowaniu. Na pewno efekt Cię zachwyci.
Fuczki — placki z kapusty kiszonej
Tak, te placki robi się z kiszonej kapusty! Są przepyszne i trochę przypominają w smaku placki ziemniaczane. Będą idealne na obiad, lunch lub kolację. Warto połączyć je z jakimiś dodatkami, które sprawią, że całe danie będzie bardziej sycące.
Składniki na placki z kapusty kiszonej
Canva
Placki z kapusty kiszonej — dokładny przepis
- Rozbij jajka i połącz je z mlekiem.
- Dodaj mąkę i wymieszaj wszystko.
- Odciśnij kapustę.
- Poszatkuj ją drobno i jeszcze raz odciśnij.
- Wymieszaj kapustę z surowym ciastem.
- Rozgrzej patelnię. Dolej olej.
- Poczekaj, aż olej będzie gorący.
- Smaż placki z obu stron, odkładaj je na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
- Smacznego!
Z czym podawać placki z kapusty kiszonej
Świetnie komponują się ze śmietaną. W przeciwieństwie do placków ziemniaczanych, lepiej jednak nie jeść ich z cukrem. Możesz dodać do ich jakąś rybę lub warzywa gotowane na parze.
Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej.
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!
Czytaj więcej
Pyszna kiszona kapusta. Babcia zdradziła mi sekretny przepis
Kiszona kapusta to nie tylko popularne danie w polskiej kuchni, ale również źródło wielu cennych składników odżywczych. Dzięki fermentacji mlecznokwasowej, kiszona kapusta jest bogata w probiotyki, które wspierają zdrowie układu pokarmowego. Oto sekretny przepis od babci na wyjątkowo smaczną kiszoną kapustę.
Placki z ciecierzycy: Wegetariańskie delikatesy!
Placki z ciecierzycy to pyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych placków ziemniaczanych. Są one bogate w białko roślinne, błonnik i składniki odżywcze, co czyni je idealnym daniem dla wegetarian, wegan oraz osób poszukujących zdrowszych opcji kulinarnej. W tym artykule przedstawimy Ci przepis na placki z ciecierzycy, podpowiemy jak je podawać oraz udzielimy kilku porad, które pomogą Ci w ich przygotowaniu.
Placuszki z mascarpone czekają!
Czy kiedykolwiek próbowałeś placuszków z mascarpone? Jeśli nie, to jesteś w odpowiednim miejscu! Placuszki z mascarpone to pyszna i delikatna przekąska, która z pewnością zachwyci Twoje podniebienie. W tym artykule podzielimy się z Tobą przepisem na te wyjątkowe placuszki, podpowiemy jak je podawać oraz udzielimy kilku przydatnych porad. Gotowa na kulinarne przygody? Zaczynamy!