Canva.com

Takiej zupy ogórkowej jeszcze nie jadłeś. Jeden prosty trik od Ewy Wachowicz kompletnie zmienia smak

Zupa ogórkowa często gości na naszym rodzinnym stole, dlatego lubimy eksperymentować ze smakiem i aromatem. Przepis od Ewy Wachowicz jest fenomenalny. Wystarczy zaledwie kilka minut, aby ogórkowa rozpływała się w ustach!

Trik od Ewy Wachowicz na pyszną ogórkową

Canva.com

Zupa z ogórków kiszonych to niewątpliwie hit na polskich stołach w każdy weekend. Jeśli zastanawialiście się kiedykolwiek, jak znani i kochani kucharze gotuję tę zupę, to dziś zdradzimy wam przepis na aksamitną i delikatnie kremową zupę ogórkową od Ewy Wachowicz. W wersji znanej gwiazdy warzywa na początku podsmażamy na maśle. Potem gotujemy je w bulionie i na koniec blendujemy. Palce lizać!

Do przygotowania pysznej zupy wedle przepisu Ewy Wachowicz potrzebujemy:

  • 1 nieduża cebula
  • 2 małe ziemniaki
  • pół szklanki wody z ogórków
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz w ilości do smaku
  • śmietana 18%
  • posiekany koperek
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 6 średnich ogórków kiszonych
  • 1 spora marchewka
  • 1 mała pietruszka
  1. Wszystkie warzywa starannie obieramy.
  2. Następnie kroimy je w kostkę i podgrzewamy bulion w rondelku.
  3. W garnku z grubym dnem roztapiamy masełko.
  4. Wrzucamy marchewkę, ziemniaki oraz pietruszkę.
  5. Smażymy warzywa przez 2 minuty i dorzucamy cebulę.
  6. Cebulę zalewamy ciepłym bulionem i gotujemy przez 15-20 minut.
  7. Ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do garnka.
  8. Zupę blendujemy na gładki i jednolity krem.
  9. Zupę doprawiamy wodą z ogórków, solą oraz pieprzem.
  10. Do tego dokładamy śmietankę i koperek.
  11. Zupa ogórkowa doskonale smakuje z chlebem na zakwasie.
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł