Canva.com
Chrupiące ogórki małosolne przygotujesz na sucho. Będą gotowe w kilka godzin!
Do przeczytania w ok. 1 min.
Ogórki małosolne to doskonały dodatek do obiadu, a także idealnie smakują na aromatycznej kanapce z szynką i chrzanem. Dziś przygotujemy pyszne ogórki małosolne bez zalewy. Będą gotowe w zaledwie kilka godzin.
Reklama
Jak zrobić pyszne ogórki bez zalewy?
Canva.com
Ogórki małosolne możemy z łatwością przygotować w woreczku, na sucho i bez zalewy. To bardzo sprytne rozwiązanie szturmem podbija blogi kulinarne, a także, jak się domyślacie kulinarne profile na Tik toku. Są niezwykle chrupiące, pyszne i co najważniejsze - gotowe w zaledwie kilka godzin. Ogórki małosolne mają delikatny smak, nie tracą koloru i są świetną alternatywą dla kiszonych.
Reklama
Zobacz także
Do przygotowania ogórków na sucho potrzebujemy:
- 2 kg ogórków gruntowych
- 2 łyżki soli
- korzeń chrzanu
- 2 łyżki ziaren gorczycy
- 10 ząbków czosnku
- 3 gałązki kopru
- 4 liście laurowe
- 3 ziela angielskie
- 2 liście chrzanu
- woreczki strunowe
Canva.com
- Ogórki myjemy delikatnie, pod bieżącą wodą. Dzięki temu zabiegowi nasze warzywa nie będą gorzkie. Wrzucamy je do woreczka.
- Korzeń chrzanu kroimy na małe kawałki, czosnek - na plasterki.
- Chrzan, liście laurowe, ziarenka ziela wrzucamy do woreczka z ogórkami i oprószamy je solą.
- Zamykamy woreczek na 4 godziny i co jakiś czas potrząsamy nim. Po otwarciu trzymamy ogórki w lodówce.
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Czytaj więcej
3 przepisy na konfitury z czarnej porzeczki z przepiśnika babci
Czarne porzeczki to owoc pełen witamin i naturalnego słodu. Nic więc dziwnego, że nasze babcie często sięgały po te owoce, by przygotować pyszne konfitury. Dziś podzielimy się z Wami trzema przepisami na te niezwykle smaczne i aromatyczne przysmaki.
Borówkowy dżem babci Stasi to złoto wśród przetworów
Dżemy i przetwory to skarby, które kryją się w spiżarniach naszych babć. Jednym z takich niezwykłych smaków jest borówkowy dżem babci Stasi. To prawdziwe złoto wśród przetworów, które zachwyca swoim intensywnym smakiem i aromatem. Przygotowanie tego dżemu to nie tylko kulinarne wyzwanie, ale także sposób na zachowanie tradycji rodzinnych.
Konfitura dyniowa z limonką. Aromatyczna i prosta w przygotowaniu
Jeśli szukasz czegoś wyjątkowego, by urozmaicić swoje śniadania, to konfitura dyniowa z dodatkiem limonki będzie strzałem w dziesiątkę. Ta aromatyczna i prosta w przygotowaniu konfitura zaskoczy Cię nie tylko smakiem, ale także zapachem, który unosi się w czasie gotowania. Spróbuj tego przepisu i przekonaj się, jak pysznie smakuje!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2023 ZaradnaKobieta.pl