Canva.com
Ekspresowa zupa chrzanowa babci Stasi. Najlepszy przepis na Wielkanoc
Do przeczytania w ok. 1 min.
Przepyszna zupa chrzanowa to doskonała propozycja na wielkanocny stół, a także porcja zdrowia, którą warto sobie serwować również bez konkretnej okazji. Niezwykle prosty sposób przygotowania oraz walory smakowe i zdrowotne sprawiają, że warto o niej pamiętać również w nieco chłodniejszych okresach.
Reklama
Niezbędne składniki na zupę chrzanową
Canva.com
- 1 l bulionu mięsnego (można wykorzystać rosół)
- 2 średniej wielkości cebule
- 6 łyżek masła
- 250 g chrzanu
- 4 jajka
- śmietanka 18
- 1,5 łyżki suszonego majeranku
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania pysznej zupy chrzanowej
Kroimy cebulę drobno i wrzucamy do garnka z rozgrzanym masłem. Podsmażamy cebulę aż się nieco zarumieni i wlewamy do niej bulion.
Reklama
Gotujemy przez 15-20 min na niewielkim ogniu. W osobnej miseczce mieszamy chrzan ze śmietanką.
Dodajemy do miseczki odrobinę bulionu, a następnie całość wlewamy do garnka. Zupa musi się zagotować. Następnie dodajemy według uznania sól oraz pieprz. Doprawiamy również majerankiem. Zupę podajemy z ugotowanymi wcześniej w osobnym garnuszku jajkami na twardo.
Zobacz także
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Dynia w occie - przepis babci Stasi
Czy pamiętasz smak dyni w occie, który przygotowywała Twoja babcia? To jedno z tych tradycyjnych przetworów, które kojarzą się z domowym ciepłem i aromatycznymi przyprawami. W tym artykule podzielę się przepisem babci na dynię w occie, który zachwyci Twoje podniebienie i ożywi Twoje wspomnienia.
Ćwikła: Tradycyjny przepis
Ćwikła to tradycyjny polski przetwór, który doskonale komponuje się z wieloma potrawami. Jej charakterystyczny smak i intensywna barwa sprawiają, że jest nie tylko pysznym dodatkiem, ale także ozdobą na naszych talerzach. W tym artykule podzielimy się przepisem na domową ćwikłę z chrzanem, która z pewnością zachwyci Was swoim smakiem i aromatem.
Borówkowy dżem babci Stasi to złoto wśród przetworów
Dżemy i przetwory to skarby, które kryją się w spiżarniach naszych babć. Jednym z takich niezwykłych smaków jest borówkowy dżem babci Stasi. To prawdziwe złoto wśród przetworów, które zachwyca swoim intensywnym smakiem i aromatem. Przygotowanie tego dżemu to nie tylko kulinarne wyzwanie, ale także sposób na zachowanie tradycji rodzinnych.
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl