kaszanka z grilla
canva.com

Kaszanka z grilla z cebulą - sukces tkwi w prostocie.

Jeśli jesteś fanką grillowania, koniecznie wypróbuj nasz przepis na kaszankę z grilla. To danie cieszy się dużą popularnością w Polsce i warto eksperymentować z różnymi jego wariantami - dziś kaszanka grillowana w folii z cebulą.
Reklama

Kaszanka z grilla z cebulą

Składniki:

  • 1 kaszanka (około 500 g)
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej grill do średniej temperatury.
  2. Kaszankę dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
  3. Cebulę obierz i pokrój w plastry.
  4. Na folii ułóż kaszankę i plastry cebuli.
  5. Owiń kaszankę folią aluminiową, szczelnie zamykając na końcach.
  6. Ułóż kaszankę na grillu i grilluj na średnim ogniu przez około 20-30 minut, co jakiś czas obracając. Upewnij się, że kaszanka jest dobrze wysmażona z każdej strony.
  7. Wyjmij kaszankę z folii aluminiowej i odstaw na kilka minut, aby przestygła.
kaszanka z grilla
canva.com

Kilka praktycznych porad na temat kaszanki z grilla

  • Wybieraj kaszankę z dobrego źródła - najlepiej od lokalnych producentów, którzy oferują wysokiej jakości mięso i naturalne przyprawy.
  • Uważaj, aby nie przesuszyć kaszanki - mięso powinno być soczyste, a skórka chrupiąca.
  • Pamiętaj o odpowiedniej temperaturze ognia - zbyt wysoka temperatura może spowodować przypalenie, a zbyt niska przesuszenie mięsa.

Jakie dodatki do kaszanki z grilla

Kaszanka z grilla doskonale komponuje się z różnymi dodatkami. Najpopularniejszymi wyborami są kiszone warzywa, takie jak kapusta czy ogórki, ale równie smaczne będą sałatki, pieczywo czy sosy. Możesz też spróbować podać kaszankę z grilla z dodatkiem grillowanych warzyw lub innych mięs.

Reklama
Autor - Magda Czarnota
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
m.czarnota@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama