sałatka z selera naciowego
Canva.com

Lekka i orzeźwiająca. Ekspresowa sałatka z selera naciowego na Majówkę!

Ciepłe dni poniekąd wymuszają na nas przygotowywanie posiłków, które będą nie tylko porcją niezbędnych składników odżywczych, ale również chwilą wytchnienia w najgorętsze dni lata. Wspaniała sałatka z selera naciowego to doskonała propozycja dla osób poszukujących zdrowych i orzeźwiających potraw w okresie wiosenno-letnim. Jej przygotowanie jest niezmiernie proste. Od czego zacząć?
Reklama

Niezbędne składniki na sałatkę z selera naciowego

  • 10 łodyg selera naciowego
  • 2 jabłka
  • pęczek natki pietruszki
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 15 0g pestek słonecznika
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania pysznej i lekkiej sałatki z selera

  1. Wrzucamy słonecznik na suchą patelnię i podprażamy przez kilka minut. Powinien odznaczać się nieco przyrumienionym kolorem.
  2. Kroimy łodygi selera w drobną kostkę lub niewielkie paseczki. Siekamy natkę pietruszki i dodajemy do selera. Kroimy również drobno jabłko i wszystko mieszamy.
  3. Do całości dodajemy majonez oraz jogurt. Wrzucamy słonecznik i mieszamy wszystkie składniki. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
  4. Sałatka najlepiej smakuje po wcześniejszym schłodzeniu w lodówce.
Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama