Kotlety z ciecierzycy na talerzu z dipem
canva.com

Marchewkowe kotleciki. #Wege opcja, którą polubisz

To pyszna i zdrowa opcja dla wegetarian i miłośników smacznych potraw. Marchewkowe kotleciki świetnie sprawdzą się na obiad lub kolację. Są bogate w witaminy i składniki mineralne, a przy tym smakują wybornie!
Reklama

Składniki:

  • 500g marchewki
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
  • 1/4 szklanki posiekanej cebuli
  • 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki oleju roślinnego

Przygotowanie:

  1. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i odcedź nadmiar soku.
  2. Do odcedzonej marchewki dodaj jajka, bułkę tartą, natkę pietruszki, cebulę, czosnek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Formuj z masy kotleciki i obtaczaj je w dodatkowej bułce tartej.
  4. Na patelni rozgrzej olej i smaż kotleciki na złoty kolor z obu stron.
  5. Podawaj gorące z ulubionym sosem lub surówką.
Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama