Jajka faszerowane łososiem
Canva.com

Nie masz pomysłu na przystawkę? Jajka faszerowane łososiem to hit!

Idealna przystawka do podania podczas wigilijnej kolacji i właściwie, każdej uroczystości czy przyjęcia. Prosty przepis do przygotowania w około 20 minut, dla czterech osób. Podczas zakupów zwróć uwagę na jakość wędzonego łososia. Wybierz rybę, która była hodowana w odpowiednich warunkach i przeszła prawidłowy proces wędzenia.
Reklama

Składniki na jajka faszerowane

  • 4 duże jajka
  • mała cebula
  • 50 g wędzonego łososia
  • pół pęczka świeżego koperku
  • łyżeczka majonezu
  • pieprz

Przygotowanie jajek krok po kroku

Jajka ugotowane na twardo.
Canva
  1. Jajka dokładnie umyj i sparz we wrzątku. Przygotuj mały rondelek, ułóż w nim jajka i zalej wodą do zakrycia. Wsyp pół łyżeczki soli, wówczas skorupki jajek nie popękają. Ugotuj jajka na twardo i przełóż do lodowej kąpieli do wystudzenia.
  2. Drobno posiekaj połowę pęczka świeżego koperku i wrzuć do małej miseczki. Odłóż kilka gałązek do dekoracji.
  3. Łososia drobno posiekaj i wrzuć do posiekanego koperku. Dodaj łyżeczkę majonezu i szczyptę pieprzu.
  4. Ostrożnie obierz jajka ze skorupek i przekrój wzdłuż na pół. Oddziel żółtka i dodaj do łososia, wymieszaj wszystko razem dokładnie. Przełóż farsz do szprycy i wypełnij jajka. Udekoruj gałązkami świeżego koperku. Smacznego!
Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama