Zupa serowa
Canva.com

Obłędnie pyszny krem serowy z chipsami z boczku. Wystarczy kilka składników [PRZEPIS]

Krem serowy z chipsami z boczku to sycąca i aromatyczna zupa, która może stać się samodzielnym posiłkiem. Zachwyca aromatem i rozgrzewa, dlatego idealnie sprawdzi się na chłodniejsze dni. Jak ją przygotować? Poniżej znajduje się przepis na 6 porcji.
Reklama

Składniki na krem serowy

  • 300 g topionego serka o smaku śmietankowym
  • 200 ml kwaśnej śmietany 18%
  • 30 g sera gorgonzola
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 150 g surowego boczku wędzonego
  • Majeranek, sól i pieprz

Sposób przygotowania na pyszny krem serowy

  1. Zagotuj bulion, a w międzyczasie pokrój serki topione i ser gorgonzola w małe kawałeczki. Dodaj je do gotującego się bulionu i mieszaj aż się rozpuszczą.
  2. Zahartuj śmietanę gorącą zupą, a następnie wlej ją do zupy i dokładnie wymieszaj całość.
  3. Dodaj świeżo mielony pieprz, sól i majeranek według uznania. Wymieszaj i zostaw zupę na niewielkim ogniu, co jakiś czas mieszając.
  4. W międzyczasie przygotuj boczek. Pokrój go w cienkie plasterki i smaż na patelni bez dodatku żadnego tłuszczu aż zrobi się chrupiący. Dobry rozwiązaniem będzie zakup pokrojonego już boczku, ponieważ ma optymalną grubość.
  5. Zupę serwuj w głębokich talerzach, a na górze udekoruj ją chrupiącymi chipsami z boczku.
Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama