Zupa szparagowa udekorowana kwiatkami.
Canva

Oto najlepszy przepis na włoski krem ze szparagów. To jest pyszne!

Krem z zielonych szparagów to świetny pomysł na szybkie danie. Jego konsystencja i intensywny kolor zachwycają nie mniej niż aromatyczny smak. Poniżej znajdują się instrukcje krok po kroku, z których dowiesz się, jak przygotować dwie porcje zielonego kremu.
Reklama

Składniki na pyszny krem szparagowy

  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • Pół średniej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz
  • Opcjonalnie: grzanki z chleba, łyżka śmietanki i listki tymianku

Sposób przygotowania kremu szparagowego

Białe szparagi
Canva.com
  1. Dokładnie umyj szparagi i odłam zdrewniałe końcówki. Nie trzeba ich odcinać, ponieważ pod wpływem nacisku przełamią się w odpowiednim miejscu. Pokrój wszystkie w kawałeczki o długości 1-2 centymetrów.
  2. Cebulę i czosnek obierz, a potem pokrój w kostkę. Na patelni podgrzej oliwę i zeszklij cebulę z czosnkiem, a po chwili dodaj do nich szparagi. Smaż wszystko razem jeszcze przez kilka minut.
  3. Wlej gorący bulion do warzyw i całość gotuj aż szparagi zmiękną. Całość zblenduj za pomocą ręcznego blendera aż nabierze konsystencji aksamitnego kremu.
  4. Krem z zielonych szparagów warto serwować z dodatkiem łyżki śmietanki 30%, grzankami z chleba oraz udekorować je listkami tymianku.

To świetny przepis z kuchni włoskiej, który z pewnością rozpieści Wasze kubki smakowe.

Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama