zupa gulaszowa

Zimowa zupa gulaszowa na szynce. W sam raz na niedzielny obiad!

Zimowa gulaszówka to pyszna zupa, która Was rozgrzeje w te zimowe, szare dni. Wystarczy pyszne mięso, łyżka przypraw i odpowiednia temperatura gotowania.
Reklama
Do przygotowania tej pożywnej zupy potrzebne nam będą następujące składniki:
  • 700-725 g szynki wieprzowej,
  • 4 średnie marchewki,
  • 5 średnich ziemniaków,
  • 1 średnie por,
  • 2 średnie pietruszki,
  • 1 mały seler,
  • 2 czerwone papryki,
  • 1 opakowanie przyprawy do gulaszu,
  • 200-210 g koncentratu pomidorowego,
  • sól,
  • mielona czerwona słodka papryka do smaku;
  • ponadto – olej rzepakowy do smażenia.

Jak zrobić pyszną zupę gulaszową?

Najlepszy gulasz.
Canva

Przygotowanie – na początek mięso pokrójmy w kostkę i zrumieńmy na patelni na oleju rzepakowym.

Reklama

Znów marchewki, ziemniaki, pietruszki i seler obierzmy i pokrójmy w kostkę, natomiast por – w plasterki. Następnie warzywa i mięso zalejmy w garnku 3100 ml wody. Całość gotujmy do momentu, kiedy składniki będą miękkie, około 52-62 minut. Dodajmy przyprawę do gulaszu. Natomiast czerwone papryki oczyśćmy z gniazd nasiennych, miąższ pokrójmy w niedużą kostkę, przesmażmy go na oleju i dodajmy do zupy razem z koncentratem pomidorowym. Zupę gotujmy jeszcze 3 minuty i przyprawmy do smaku solą i mieloną czerwoną słodką papryką.

Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama