Zimowa zupa gulaszowa na szynce. W sam raz na niedzielny obiad!
Do przeczytania w ok. 1 min.
Zimowa gulaszówka to pyszna zupa, która Was rozgrzeje w te zimowe, szare dni. Wystarczy pyszne mięso, łyżka przypraw i odpowiednia temperatura gotowania.
Reklama
Do przygotowania tej pożywnej zupy potrzebne nam będą następujące składniki:
- 700-725 g szynki wieprzowej,
- 4 średnie marchewki,
- 5 średnich ziemniaków,
- 1 średnie por,
- 2 średnie pietruszki,
- 1 mały seler,
- 2 czerwone papryki,
- 1 opakowanie przyprawy do gulaszu,
- 200-210 g koncentratu pomidorowego,
- sól,
- mielona czerwona słodka papryka do smaku;
- ponadto – olej rzepakowy do smażenia.
Jak zrobić pyszną zupę gulaszową?
Canva
Przygotowanie – na początek mięso pokrójmy w kostkę i zrumieńmy na patelni na oleju rzepakowym.
Reklama
Znów marchewki, ziemniaki, pietruszki i seler obierzmy i pokrójmy w kostkę, natomiast por – w plasterki. Następnie warzywa i mięso zalejmy w garnku 3100 ml wody. Całość gotujmy do momentu, kiedy składniki będą miękkie, około 52-62 minut. Dodajmy przyprawę do gulaszu. Natomiast czerwone papryki oczyśćmy z gniazd nasiennych, miąższ pokrójmy w niedużą kostkę, przesmażmy go na oleju i dodajmy do zupy razem z koncentratem pomidorowym. Zupę gotujmy jeszcze 3 minuty i przyprawmy do smaku solą i mieloną czerwoną słodką papryką.
Zobacz także
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Charczo - Gruzińska zupa gulaszowa
Charczo to tradycyjna gruzińska zupa gulaszowa, która zachwyca wyjątkowym smakiem i aromatem. Jest to danie, które idealnie sprawdzi się w chłodne dni, rozgrzewając nasze ciała i dodając energii. Przygotowanie charczo może być nieco czasochłonne, ale efekt końcowy z pewnością wynagrodzi nasze starania. W tym artykule przedstawimy przepis na charczo oraz podzielimy się poradami dotyczącymi podawania tego wyjątkowego dania.
Rozgrzewająca zupa gulaszowa. Hit na jesień
Jesień to czas, kiedy marzymy o ciepłych i aromatycznych daniach. Nie ma nic lepszego, niż rozgrzewająca zupa gulaszowa, która doskonale komponuje się z chłodniejszymi dniami. Dziś podzielimy się z Wami przepisem na tę wyjątkową potrawę, która zachwyci Wasze podniebienia i ogrzeje Wasze serca.
Zupa gulaszowa, która zachwyca!
Zupa gulaszowa to jedno z najpopularniejszych dań węgierskiej kuchni, które swoją popularność zyskało na całym świecie. To idealna propozycja na jesienne i zimowe dni, kiedy szukamy ciepłych i aromatycznych potraw. Tradycyjnie przygotowywana na świeżym powietrzu przez pasterzy, z czasem zyskała miano potrawy dla całej rodziny. W dzisiejszych czasach najczęściej gotuje się ją w dużych garnkach w domowym zaciszu.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl