3 pomysły na fit kolację dla kobiet dbających o formę

3 pomysły na fit kolację dla kobiet dbających o formę

Pamiętajmy o tym, że jedzenie kolacji jest bardzo, ale to bardzo istotne. Niektóre z nas rezygnują z tego posiłku sądząc, że poprawi to naszą sylwetkę. Jednak prawda jest taka, że najbardziej skuteczna jest zbilansowana, zdrowa dieta, opierająca się na jedzeniu 4-5 posiłków dziennie, co 3-4 godziny. Kolacja jest jednym z tych posiłków! Oto 3 pomysły na kolację, która z pewnością Ci nie zaszkodzi, a może nawet pomóc w dążeniu do osiągnięcia Twojej idealnej figury.
Reklama
Delikatny filet miruny z warzywami Składniki:
  • filet z miruny
  • kilka różyczek brokuła
  • marchew
  • garść kalafiora
  • garść fasoli szparagowej
  • natka z pietruszki
  • przyprawy
Sposób przygotowania: Filet z ryby dokładnie myjemy i przyprawiamy ulubioną przyprawą do ryb lub ziołami. Następnie myjemy warzywa, kroimy marchewkę na mniejsze kawałki. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego. Następnie na warzywach układamy filet z miruny. Całość wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez około 45 minut. Po wyjęciu z piekarnika, posypujemy świeżo posiekaną natką z pietruszki. Pasta twarogowa Składniki:
  • 100 g sera białego twarogowego
  • łyżeczka jogurtu naturalnego
  • dwa kawałki papryki (konserwowej lub świeżej)
  • 2 ogórki konserwowe
  • szczypiorek
  • sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania: Kroimy w kosteczkę ogórki i paprykę.
Reklama
Szczypiorek płuczemy pod zimną wodą i drobno siekamy. Do miski przekładamy twaróg, jogurt oraz pokrojone warzywa. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Podajemy z razowym pieczywem. Sałatka z tuńczykiem Składniki:
  • 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • kilka liści sałaty
  • pomidor średniej wielkości
  • 1/4 cebuli czerwonej
  • papryka czerwona
  • sól, pieprz
  • pół łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania: Sałatę należy umyć i porwać na mniejsze kawałki. Paprykę, cebulkę oraz pomidora kroimy wedle uznania. Wszystkie warzywa przekładamy do jednej miski. Otwieramy puszkę z tuńczykiem, odlewamy sos i przekładamy rybę do miski. Jeżeli w puszce pozostanie jeszcze nieużyty tuńczyk, zostawmy w niej trochę sosu, by pozostał świeży. Mieszamy wszystkie składniki i doprawiamy pieprzem, solą oraz dodajemy oliwę z oliwek. Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Reklama
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama