Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
canva.com
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami: Łatwa i pyszna!
Do przeczytania w ok. 2 min.
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami to pyszne danie, które z pewnością zasmakuje każdemu. Przygotowanie rolady jest łatwe i szybkie, a efekt końcowy zachwyci Twoich gości.
Przepis na roladę serową z kurczakiem i pieczarkami
Składniki
- 30 dag sera żółtego
- 30 dag pieczarek
- 30 dag filetu z kurczaka
- 1 sztuka cebuli
- 0,5 szklanki majonezu
- 3 sztuki jajek
- olej
- sól
- pieprz
canva.com
przygotowanie
- Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, wbijamy jaja i dodajemy majonez. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
- Wykładamy masę serową na blachę (25x40cm) wyłożoną pergaminem i pieczemy ok. 20 min w temperaturze 180 st.
- Mięso myjemy, osuszamy i przekrawamy na mniejsze kawałki. Rozbijamy na cienko i przyprawiamy solą i pieprzem.
- Cebulę obieramy i siekamy. Pieczarki myjemy, kroimy w kostkę lub plastry i dusimy z cebulą na oleju.
- Na ciepłym serowym placku układamy mięso i pieczarki. Zwijamy roladę i pieczemy 25 min w 180 st.
canva.com
Jak podawać
Roladę serową z kurczakiem i pieczarkami podajemy na ciepło, pokrojoną w plastry. Można ją podać z ziemniakami lub surówką z marchewki i selera.
Porady dotyczące przygotowania rolady serowej z kurczakiem i pieczarkami
- Aby rolada była bardziej soczysta, można dodać do masy serowej łyżkę masła lub śmietany.
- Przed podaniem można posypać roladę serową z kurczakiem i pieczarkami natką pietruszki lub szczypiorkiem.
Wyśmienity obiad lub kolacja? Rolada!
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami to danie, które z pewnością zrobi wrażenie na Twoich gościach. Przygotowanie jest proste, a smak jest niepowtarzalny.
Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej.
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!
Następny artykuł
Czytaj więcej
Glazurowane żeberka, które zachwycą każdego
Glazurowane żeberka to pyszne danie mięsne, które z pewnością zachwyci Twoje podniebienie. Ta kombinacja soczystego mięsa wieprzowego, słodkiego i lekko pikantnego sosu sprawia, że jest to idealna propozycja dla miłośników klasycznych smaków. W tym artykule przedstawiamy przepis na glazurowane żeberka, podpowiadamy jak je podawać oraz udzielamy kilku porad, które pomogą Ci osiągnąć perfekcyjny efekt.
Kurczak duszony: Zdrowa kuchnia prosto z serca!
Kurczak duszony to jedno z najsmaczniejszych dań, które można przygotować w domu. Jest to doskonała alternatywa dla tradycyjnego smażonego kurczaka, ponieważ duszenie pozwala zachować wilgoć i delikatność mięsa. W tym artykule przedstawiamy przepis na kurczaka duszonego, podpowiadamy jak go podawać oraz udzielamy kilku porad, które pomogą Ci osiągnąć doskonały efekt.
Co zrobić żeby indyk był soczysty?
Jeśli chcesz przygotować soczystego indyka, istnieje kilka ważnych kroków, które musisz podjąć. Poniżej przedstawiamy kilka wskazówek, które pomogą Ci osiągnąć idealną konsystencję i smak indyka.