Canva.com

Sernik na zimno z malinami i borówkami - szybki i orzeźwiający deser

Uwielbiamy sernik z galaretką i owocami lasu. To doskonała propozycja na szybki deser dla niespodziewanych gości w środku wakacji. Aromatyczne owoce - maliny i borówki dodadzą smaku serowemu nadzieniu.

Sernik na zimno to pyszny deser na upały. Możemy go podawać z sosem czekoladowym oraz zmrożoną lemoniadą. To słodkie ciasto z pewnością pokochają miłośnicy serowych smakołyków oraz dzieci.

Składniki do przygotowania sernika na zimno

Canva.cok

Do przygotowania pysznej galaretki na wierzch słodkiego ciasta potrzebujemy:

  • 1 szklanka wody
  • 1 galaretka malinowa
  • 1 szklanka malin

Sernik na zimno przygotujemy z poniższych składników:

  • 100 g biszkoptów
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki żelatyny spożywczej
  • 200 g śmietanki 30%
  • 2 łyżki cukru wanilinowego
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 kg twarogu sernikowego
  • 3 szklanki malin

Dodatkowo do przystrojenia potrzebujemy maliny oraz borówki amerykańskie.

Jak zrobić szybko sernik z owocami lasu?

Canva.com
  1. Galaretkę o delikatnej konsystencji musu zaczynamy od zagotowania wody. Wsypujemy galaretkę malinową i dodajemy maliny. Wszystko blendujemy i odstawiamy na 2 godziny.
  2. Przygotowujemy tortownice o średnicy 26 cm i wykładamy ją biszkoptami.
  3. W rondelku zagotowujemy mleko oraz wsypujemy żelatynę.
  4. W miseczce ubijamy mikserem śmietankę, dosypujemy cukier waniliowy oraz cukier puder.
  5. Do mleka z żelatyną dodajemy twaróg po 1 łyżeczce i miksujemy na gładką masę.
  6. Całość mieszamy z malinami i borówkami. Sernik na zimno wstawiamy do lodówki na 4 godziny.
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł