Canva.com
Wykwintny camembert z grilla z tymiankiem i orzechami. Rozpływa się w ustach!
Do przeczytania w ok. 1 min.
Jednym z naszych ulubionych serów na grilla jest wyrazisty i delikatny camembert. Najczęściej podawany z żurawiną, dziś zaproponujemy go w nowym wydaniu - z rusztu z tymiankiem i chrupiącymi orzechami. Czas na wykwintną ucztę!
Reklama
Rozpływający się w ustach ser
Canva.com
Grillowany camembert to doskonały pomysł na pyszny poczęstunek przy biesiadnym stole. Ser będzie polany obłędną miodową marynatą z tymiankiem oraz oliwą. Całość możemy podawać z delikatną sałatką, np. z grillowanym kurczakiem lub colesław oraz grzankami. Tosty możemy wcześniej posmarować masłem czosnkowym lub pietruszkowym.
Zobacz także
Reklama
Do przygotowania wykwintnej przystawki dla gości potrzebujemy:
- 8 krążków sera Camembert
- szczypta tymianku
- 4 łyżki miodu
- 2 łyżeczki chili
- 2 łyżeczki oleju rzepakowego
- 60 g orzechów włoskich
Jak grillować camembert?
Canva.com
- W miseczce przygotowujemy pyszną, aromatyczną marynatę. Mieszamy miód, paprykę, tymianek oraz oliwę.
- W międzyczasie przygotowujemy folię aluminiową smarujemy ją oliwą. Wykładamy na nią krążki sera camembert i polewamy naszą glazurą. Camembert posypujemy tymiankiem oraz posiekanymi orzechami. Serki pieczemy na ruszcie przez 15 minut.
Zobacz także
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Smak grillowanych potraw przez cały rok dzięki patelni grillowej
Patelnia grillowa to niezastąpiony sprzęt dla miłośników grillowania. Dzięki niej możemy przygotować różnorodne potrawy na grillu w prosty i wygodny sposób. Czy wiesz, że patelnia grillowa posiada wiele zalet i ciekawostek? Przekonaj się, dlaczego warto mieć ją w swojej kuchni!
Grillowany indyk smakuje najlepiej z... salsą z truskawek. Oto przepis
Indyk z grilla z salsą truskawkową to zaskakująca propozycja dla miłośników grilla i niezwykłych połączeń smakowych. Jest łatwy w przygotowaniu i znakomicie smakuje. Jak go przyrządzić? Poniżej znajduje się przepis na 2 porcje.
Kiełbasa z grilla jest sucha i fatalnie się kroi? Pewnie tego zabrakło
Sezon grillowy to czas, gdy na rusztach królują różnorodne mięsa, a wśród nich nieodzowna kiełbasa. Jednym z ciekawych aspektów przygotowywania kiełbasy na grillu jest nacinanie jej przed umieszczeniem na ruszcie. Dlaczego to tak ważne? Czy nacinanie kiełbasy ma jakiś wpływ na jej smak i przygotowanie?
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl