Camembert z grilla
Canva.com

Wykwintny camembert z grilla z tymiankiem i orzechami. Rozpływa się w ustach!

Jednym z naszych ulubionych serów na grilla jest wyrazisty i delikatny camembert. Najczęściej podawany z żurawiną, dziś zaproponujemy go w nowym wydaniu - z rusztu z tymiankiem i chrupiącymi orzechami. Czas na wykwintną ucztę!
Reklama

Rozpływający się w ustach ser

Camembert z grilla
Canva.com

Grillowany camembert to doskonały pomysł na pyszny poczęstunek przy biesiadnym stole. Ser będzie polany obłędną miodową marynatą z tymiankiem oraz oliwą. Całość możemy podawać z delikatną sałatką, np. z grillowanym kurczakiem lub colesław oraz grzankami. Tosty możemy wcześniej posmarować masłem czosnkowym lub pietruszkowym.

Reklama

Do przygotowania wykwintnej przystawki dla gości potrzebujemy:

  • 8 krążków sera Camembert
  • szczypta tymianku
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki chili
  • 2 łyżeczki oleju rzepakowego
  • 60 g orzechów włoskich

Jak grillować camembert?

Camembert z grilla
Canva.com
  1. W miseczce przygotowujemy pyszną, aromatyczną marynatę. Mieszamy miód, paprykę, tymianek oraz oliwę.
  2. W międzyczasie przygotowujemy folię aluminiową smarujemy ją oliwą. Wykładamy na nią krążki sera camembert i polewamy naszą glazurą. Camembert posypujemy tymiankiem oraz posiekanymi orzechami. Serki pieczemy na ruszcie przez 15 minut.
Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama