Canva.com
Pyszna kiełbasa z grilla po meksykańsku. Słodko-pikantna!
Do przeczytania w ok. 1 min.
Zbliża się weekend! Czas zorganizować grilla. Może tym razem wasze kubki smakowe skradnie pyszna, delikatnie pikantna kiełbasa z rusztu po meksykańsku? Dzielimy się hitowym przepisem!
Reklama
Składniki do przygotowania pysznej kiełbasy a'la mexicana
Canva.com
Do przygotowania pysznej kiełbasy z grilla po meksykańsku o słodko-pikantnym, wyrazistym smaku potrzebujemy:
- 10 sztuk kiełbasy
- 4 papryki słodkie oraz ostre
- 5 cebul lub szalotek
Marynatę do kiełbasy na grilla stworzymy z poniższych składników:
- 4 łyżki oleju
- 5 ząbków czosnku
- 7 łyżek pikantnego keczupu
- 4 łyżeczki musztardy
- 4 łyżeczki syropu klonowego
- 2 łyżeczki oregano
- 2 łyżeczki mielonego kminku
- 2 łyżeczki ostrej papryki
- 2 łyżeczki kolendry
- pół łyżeczki cynamonu
Zobacz także
Jak zrobić dobrą kiełbasę z rusztu?
Canva.com
Reklama
Przygotowanie kiełbasy jest banalne:
- W dużej misce mieszamy proporcjonalnie olej, musztardę, keczup, cukier oraz wszystkie przyprawy z naszej listy.
- Nacinamy kiełbaski i układamy na tacce aluminiowej lub w naczyniu żaroodpornym, jeśli będziemy grillować je w piekarniku. Smarujemy aromatyczną marynatą.
- Kiełbaski grillujemy praz 25 minut.
Zobacz także
Kiełbaskę meksykańską można podawać z ulubioną sałatką oraz szybkimi placuszkami z mąki, oleju i soli. Wystarczy, że wsypiemy do miski 400 g mąki, dodamy pół łyżeczki soli, 2 łyżki oleju i dolejemy 200 ml ciepłej wody. Zagniatamy ciasto i dzielimy je na 10-11 kulek. Placki smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony bez tłuszczu około 2 minut.
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Czytaj więcej
Biała kiełbasa z grilla po bawarsku - idealna na szybki obiad na świeżym powietrzu
Białe kiełbaski z grilla w piwnej marynacie to doskonała propozycja na szybki obiad na świeżym powietrzu. Jesteśmy przekonani, że taka wersja spodoba się szczególnie panom, którzy są miłośnikami napoju z chmielem. Delikatny posmak piwa nadaje charakterystycznego smaku i aromatu białym kiełbaskom.
Musztarda, keczup, czy majonez? Pyszny sos do kiełbasy z grilla
Kiełbasa z grilla to klasyk wakacyjnego biesiadowania. Przygotowaliśmy dla was 3 proste i szybkie przepisy na domowe sosy do kiełbasek z odrobiną ziół i naturalnych składników. Dzięki nim podkreślicie smak i aromat mięsa, które zawsze gra główną rolę na ruszcie.
Kiełbasa z grilla - czy zawsze trzeba nacinać, aby uzyskać pyszny smak?
Toruńska, zwyczajna, śląska, a może podwawelska - bez względu na to, jaka jest wasza ulubiona kiełbasa, to jesteśmy przekonani, że najlepiej smakuje prosto ściągnięta z rusztu, z aromatyczną grzanką i keczupem oraz musztardą. Dziś odpowiemy na pytanie, czy kiełbasę zawsze trzeba nacinać przed grillowaniem oraz jak przyprawić ten smakołyk, aby zawsze był soczysty.
Reklama
Reklama
Reklama
Najnowsze
Reklama
© 2022 ZaradnaKobieta.pl