Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
Canva.com
Pyszny gulasz wołowy z Thermomixa - prosty przepis na sos węgierski do placków ziemniaczanych
Do przeczytania w ok. 1 min.
Delikatne, kruche mięso i aromatyczny sos - tak możemy podawać chrupiące placki ziemniaczane w wersji po węgiersku. Dziś dzielimy się z wami przepisem na pyszny gulasz z Thermomixa. Jest łatwy w przygotowaniu!
Gulasz wołowy - składniki
Canva.com
Gulasz wołowy to jedno z naszych ulubionych dań z kuchni węgierskiej. Nie tak dawno dzieliliśmy się z wami także przepisem na cudowny bogracz z kluseczkami. To danie również można łatwo wykonać w Thermomixie i rozkoszować się wyrazistym smakiem papryki i pieczarek.
Zobacz także
Do przygotowania pysznego gulaszu wołowego z Thermomixa dla 8 osób potrzebujemy poniższych składników:
- 500 g łopatki wieprzowej
- 40 ml oleju rzepakowego
- 350 g czerwonej cebuli
- 20 g czosnku
- 2502 g marchewki
- 250 g pietruszki
- 350 g papryki czerwonej
- 700 g przecieru pomidorowego z solą
- 3 kostki bulionowe mięsne
Jak przygotować pyszny sos do placków ziemniaczanych?
Canva.com
- Na początku kroimy w kostkę mięso z łopatki wołowej.
- Do misy miksującej wlewamy olej, wrzucamy mięso i ustawiamy program Wysoka Temperatura.
- Mięso przekładamy do miseczki i w międzyczasie kroimy w kosteczkę: cebulę, czosnek, pietruszkę, marchewkę i pietruszkę.
- Wszystkie pokrojone warzywa wkładamy do misy miksującej i rozdrabniamy przez 3 sekundy.
- Do misy dodajemy mięso, przecier pomidorowy, kostkę wołową i wszystkie przyprawy.
- W Thermomixie ustawiamy program 25 minut do odparowania wody z dania.
- Pyszny gulasz możemy podawać na ciepło jako zupę lub dodatek do chrupiących placków ziemniaczanych.
Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej.
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!
Czytaj więcej
Rozgrzewające przepisy na chłodne dni – zdrowo i pysznie
Czy jest coś lepszego niż pyszne, rozgrzewające danie w chłodne dni? Kiedy temperatura spada, nasze ciała potrzebują czegoś, co pomoże nam się ogrzać i dostarczy nam energii. Sprawdź nasze trzy rozgrzewające przepisy!
Na czym smażyć placki ziemniaczane? Trik na chrupiące placki!
Placki ziemniaczane to popularne danie, które znajdziemy w kuchni wielu krajów. Jednak aby uzyskać idealną konsystencję i smak, ważne jest odpowiednie smażenie. Oto kilka wskazówek, które pomogą Ci osiągnąć chrupiące placki ziemniaczane.
Używany Thermomix - czy warto go kupić?
Thermomix. Robot kuchenny, a dokładniej multicooker, który wzbudza wiele emocji. Często jest obiektem pożądania i marzeniem zarówno gospodyń domowych, jak i osób niegotujących. Bo jest to sprzęt, który ułatwia i przyspiesza pracę w kuchni bez względu na stopień zaawansowania naszych kulinarnych umiejętności. Urządzenie to wywołuje emocje również dlatego, że jest drogie. Czy warto zatem poszukać używanych modeli Thermomiksa? Podpowiadamy, na co należy zwrócić uwagę, przeglądając ogłoszenia.