Canva.com

Pyszny gulasz wołowy z Thermomixa - prosty przepis na sos węgierski do placków ziemniaczanych

Delikatne, kruche mięso i aromatyczny sos - tak możemy podawać chrupiące placki ziemniaczane w wersji po węgiersku. Dziś dzielimy się z wami przepisem na pyszny gulasz z Thermomixa. Jest łatwy w przygotowaniu!

Gulasz wołowy - składniki

Canva.com

Gulasz wołowy to jedno z naszych ulubionych dań z kuchni węgierskiej. Nie tak dawno dzieliliśmy się z wami także przepisem na cudowny bogracz z kluseczkami. To danie również można łatwo wykonać w Thermomixie i rozkoszować się wyrazistym smakiem papryki i pieczarek.

Do przygotowania pysznego gulaszu wołowego z Thermomixa dla 8 osób potrzebujemy poniższych składników:

  • 500 g łopatki wieprzowej
  • 40 ml oleju rzepakowego
  • 350 g czerwonej cebuli
  • 20 g czosnku
  • 2502 g marchewki
  • 250 g pietruszki
  • 350 g papryki czerwonej
  • 700 g przecieru pomidorowego z solą
  • 3 kostki bulionowe mięsne

Jak przygotować pyszny sos do placków ziemniaczanych?

Canva.com
  1. Na początku kroimy w kostkę mięso z łopatki wołowej.
  2. Do misy miksującej wlewamy olej, wrzucamy mięso i ustawiamy program Wysoka Temperatura.
  3. Mięso przekładamy do miseczki i w międzyczasie kroimy w kosteczkę: cebulę, czosnek, pietruszkę, marchewkę i pietruszkę.
  4. Wszystkie pokrojone warzywa wkładamy do misy miksującej i rozdrabniamy przez 3 sekundy.
  5. Do misy dodajemy mięso, przecier pomidorowy, kostkę wołową i wszystkie przyprawy.
  6. W Thermomixie ustawiamy program 25 minut do odparowania wody z dania.
  7. Pyszny gulasz możemy podawać na ciepło jako zupę lub dodatek do chrupiących placków ziemniaczanych.
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł