canva.com
Schab gotowany - hit!
Do przeczytania w ok. 1 min.
Schab gotowany to jedno z najprostszych i najsmaczniejszych dań mięsnych. Można go podawać na ciepło, na zimno, jako danie główne lub dodatek do sałatek i kanapek. W tym artykule przedstawimy przepis na schab gotowany oraz kilka porad, jak go podawać.
Reklama
Przepis na schab gotowany
Do przygotowania schabu gotowanego potrzebujemy:
Składniki:
- 1 kg schabu bez kości
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 2 liście laurowe
- 5 ziaren pieprzu
- 2 łyżki soli
Przygotowanie:
- Do dużego garnka wlewamy wodę i dodajemy cebule, marchewki, liście laurowe, pieprz i sól.
- Schab myjemy i wkładamy do garnka z wodą.
- Garnek przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu przez około 2-3 godziny.
- Gotowy schab wyjmujemy z garnka i kroimy w plastry.
canva.com
Jak podawać schab gotowany?
Reklama
Schab gotowany można podawać na ciepło lub na zimno. Można go pokroić w plastry i podać z ziemniakami, mizerią, kapustą lub surówką z marchewki. Można go również użyć jako składnik kanapek lub sałatek.
Porady dotyczące przygotowania schabu gotowanego
- Przed gotowaniem schabu warto go zamarynować w ulubionych przyprawach, aby był jeszcze smaczniejszy.
- Podczas gotowania schabu warto od czasu do czasu sprawdzać, czy woda nie wyparowała. Jeśli tak, należy dolać trochę wody.
- Gotowany schab można przechowywać w lodówce przez kilka dni.
canva.com
Schab w najlepszej postaci
Schab gotowany to pyszne i proste danie mięsne, które można podawać na wiele sposobów. Wystarczy ugotować schab w aromatycznych warzywach i podać z ulubionymi dodatkami. Zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu na schab gotowany oraz do korzystania z naszych porad.
Zobacz także
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Schab pieczony w szampanie. Rarytas, któremu się nie oprzesz [PRZEPIS]
Schab pieczony w szampanie to pomysł na wykwintne danie, które znakomicie sprawdzi się jako kolacja na specjalną okazję, na przykład na noc sylwestrową. Delikatne mięso zachwyca aromatem i pięknie się prezentuje. Jak go przygotować? Poniżej znajduje się przepis na 4-5 porcji.
Tradycja, smak i rodzina - Sekrety niedzielnego obiadu
Wielu z nas kojarzy niedzielę z rodziną, odpoczynkiem i oczywiście - niedzielnym obiadem. To tradycja, która ma długie korzenie i stanowi ważną część naszej kultury. Niedzielny obiad to nie tylko pyszne danie, ale także okazja do spędzenia czasu z bliskimi i delektowania się smakiem. Zdradzamy prosty przepis na niedzielny obiad i garść porad!
Kurczak Gong Bao - smak Azji w Twoim domu
Czy kiedykolwiek próbowałeś kurczaka Gong Bao? To tradycyjne danie chińskie, które podbija serca smakoszy na całym świecie. W tym artykule dowiesz się o historii tego dania, otrzymasz przepis na jego przygotowanie oraz porady dotyczące podawania. Gotowa? Zanurzmy się w świat aromatycznych smaków i kulinarnych tajemnic kurczaka Gong Bao!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2023 ZaradnaKobieta.pl